הסכם העבודה הינו חלק אחד בלבד מבין שלל בדיקות שצריכים לעשות טרם חותמים על הסכם העבודה.

- זמנים – תחילת הפרויקט וסיומו. רצוי להגדיר בונוס כספי אותו יקבל הקבלן בסיום הפרויקט בהתאם ללוחות הזמנים שנקבעו. על אותו המשקל, יש צורך להגדיר קנס כספי עם איחור מסירת הפרויקט.
- ה Scope of work – מדובר בכתב כמויות במקרים מסוימים ובמקרים אחרים מה הקבלן נדרש לעשות בכל שלב. ה Scope חייב להיות בהיר בו רשומים כלל ופרט העבודות שעל הקבלן לבצע. הקפדה על Scope מפורט, יכול למנוע חילוקי דעות עתידיים. יש צורך להכניס את ה Scope כחלק מנספחי ההסכם.
- תשלומים – מתי משולם כל תשלום ומהו הסכום המדויק בהתאם לכל שלב. האם הסכום משולם במלואו או חלקית עד לסיום כל שלב אותו הגדרנו.
- להשאיר Deposit – להשלים חלק מהתשלום האחרון לאחר סיום אינספקשן סופי לנכס.
- פיקוח – התשלומים מבוצעים לאחר שאיש אמונכם (בשכר כגון אינספקטור) מגיע ומאשר כל שלב לפני שחרור הכסף.
- סעיף קבלן עצמאי שאינו עובד שלכם – כדאי להוסיף סעיף לפיו הקבלן הינו קבלן עצמאי ואינו עובד שלכם. אינכם רוצים שחלק מחוקי העבודה יחולו עליכם.
- רישיון הקבלן – כדאי לצרף זאת להסכם והצמדתו כנספח להסכם.
- ביטוח – עליכם לוודא כי הקבלן מבוטח בביטוח עם כיסוי נכבד הכולל כיסוי לעובדיו worker compensation. ולצרף את הביטוח כחלק מנספחי ההסכם.
- לוודא כי אתם רשומים כמוטבים מכוסים בביטוח של הקבלן (במידה והקבלן מבטל את הביטוח, תקבלו מחברת הביטוח באופן אוטומטי הודעה על כך)
- לרשום סעיף בו אתם לא אחראים בכל מקרה בו ישנה פציעה של הקבלן ו/או מי מעובדיו
- היתרים – על הקבלן לספק היתרי בנייה על פי חוק ולהיות אחראי להוצאתם. רישום הסעיף מבהיר את העניין בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים.
- חוקיות – החוק הקובע הוא החוק במדינה בה אתם עובדים
- הצהרת הקבלן על קבלת תשלום – Lien release בסיום כל שלב ולפני שחרור סכום כסף נוסף, מומלץ לקבל מהקבלןLien release המשחרר אתכם מטענה לגבי הסכום שהתקבל והעבודה הספציפית שהתבצעה.
מומלץ לבקש זאת כדי שהקבלן לא יוכל לטעון שלא קיבל כסף בנוגע שלב מסוים ויבצע רישום שיעבוד על הנכס. - סעיף יציאה מהחוזה – ניתן לרשום כי במידה והקבלן לא ביצע דבר בנכס משך X ימים כי אז ליזם יש אפשרות לפטרו מהשלמת הפרויקט. באותה הנשימה יכול להיווצר מצב בו הקבלן יבקש גם סעיף פיצויים במידה ואתם לא משחררים לו כסף תוך פרק זמן ספציפי מיום שסיים את עבודתו.

ישנה אפשרות לרשום חוזים, הסכמים, לראות את העבודות שביצע הקבלן, לשוחח עם אנשי קשר שלו ולקוחות.
אך, בסופו של יום אנו צריכים לקבל החלטה בהתאם לכלל הפרמטרים והאותות שקיבלתם (בדיקות, המלצות וכמובן שיחות אישיות עם הקבלן).
עדיף שהכסף יהיה אצלכם ולא בחשבונו של הקבלן טרם ביצוע העבודה
לכן, נסו להיות פתוחים כספית כמה שפחות אל מול הקבלן כדי:
- שידכם תמיד תהיה על העליונה.
- במידה ואתם רוצים לפטר את הקבלן ו/או במידה והקבלן הפסיק להגיע,
ההפסד יהיה מינימלי (במידה ופעלתם בהתאם לכלל הדברים שנרשמו).